Як приготувати вишуканий Маття (інструкція для приготування Усуті вищої якості) Маття, чашу для Маття, Тясен (бамбуковий пензлик для збивання чаю), Тясяку (бамбуковий совочок, що використовується для засипки чаю)
1. Помістіть Тясен (бамбуковий пензлик) у чашу для Маття. Щоб розігріти чашу та Тясен, налийте в чашу гарячої води та залиште Тясен у ній (10-20 хв буде достатньо). | |
2. Вилийте воду, яка використовувалася в згаданому вище розігріві. Помістіть Маття (зелений чайний порошок) у чашу, двічі використовуючи Тясяку (близько 2 р.). Звичайно, кількість може змінюватись в залежності від Ваших смакових уподобань. Може здатися, що 2 р. чаю це дуже мало, але цієї кількості буде достатньо, оскільки це порошковий чай. |
|
3. На фотографії показано як виглядатиме чаша з 2 г Маття найвищої якості. Порошковий зелений чай має зелений свіжий колір. |
|
4. Якщо розглядати поблизу, то в порошку Маття можна помітити крихітні грудочки. У разі, коли наявність грудочок має місце, доки наливайте гарячої води в чашу. Спочатку використовуйте невелику кількість холодної води, додавши її в порошок і розмішайте вміст чаші за допомогою бамбукового пензлика Тясен. Використовуйте тільки таку кількість води, яке потрібно, щоб перетворити порошок на густу пасту. |
|
5. Готуючи таку пасту, спочатку розмішайте всі грудочки. І якщо так зробити, то навіть любитель зможе успішно приготувати приємний та вишуканий Маття. |
|
6. Додайте до чаші гарячої води. Необхідна кількість гарячої води становить близько 60-70 мл, а температура води близько 80-90°С. Для розмішування скористайтеся пензликом Тясен. Ви повинні міцно тримати рукоятку пензлика Тясен поки Ваша рука викликає швидкі розмішувальні рухи зап’ястя. Рухайте пензликом також, якби Ви хотіли написати з її допомогою, у чаші латинську букву “m”. Під час розмішування, ніколи не торкайтеся дна чаші кінцем пензлика Тясен. |
|
Як правильно тримати Тясен Ви повинні міцно тримати бамбукову рукоятку Тясен у руці за допомогою великого, вказівного та середнього пальців, у той час як інша рука тримає чашу, запобігаючи її від зісковзування. Напевно Вам буде легше збивати стоячи чай, тримаючи передпліччя прямо, ніж робити це сидячи на стільці. |
|
7. Можна подавати! Коли поверхня чаю набуде вигляду близького по вигляду з крем-супом, покрита піною, що складається з безлічі крихітних бульбашок (схоже на Капуччино), Ваш Маття можна подавати. Навіть якщо Ви зараз вважаєте, що приготувати Маття досить важко, насолоджуйтесь будь ласка, його приємною насолодою в легкому, розслабленому стані. Декілька солодощів до чаю, дозволить посилити букет Вашого Маття. |
Ресурс: http://maiko.ne.jp